Pages

Friday, March 31, 2017

Life as a Secretary

dari youtube

Kalau rajin boleh la tengok video nih,
Tergelak-gelak aku tengoknye. 
Memang sama pun. 
Tinggal nak jadi gila je tak lama lagi. 

Tadi ada sorang kawan PA juga, datang dalam keadaan bengang dengan bos beliau, hahaha.
Lagi teruk bengangnya. huahaha..
Kisahnya company ada buat Hari Keluarga dan dia tak dapat pergi sebab nak jumpa suami dia, PJJ kan, dah 3bulan kot tak jumpa.. Haruslah pergi jumpa suami lagi penting.
Yang bosnye pulak, bagi cadangan suruh gak dia pergi ajak suami, kalau suami xleh pergi, ajak sepupu ke sedara. hahahaha.
Sekarang ni dia nak jumpa SUAMI dia, & Hari Keluarga di Selatan, suami di Utara. mana le sama... hahaha...
Kadang bos ni sengal gak. main sembur je cakap.. adoi.

Lebih lima tahun kerja, makin tak best pulak rasa.
Memang la orang cakap mana yang baik tu amik, yang tak tu, sebagai permulaan belajar.
CAKAP JE BOLEH LAAAA,,,
cuba rasa.. huhuhuhuhu...

Nak cerita kat orang yang ada kat posisi bos , cara fikirnya lain,
Sedikit sebanyak dia nak bela bos.
Jadi, cerita lah sesama seketeri.
hahaha

Kesimpulannya, jadi seketeri ni takde apa yang menarik pun. 

Thursday, March 16, 2017

Pembantu Peribadi vs Pembantu Rumah...

Bukan entri merungut...

Tapi jawatan aku ni kan Pembantu Peribadi kat pejabat. Haruslah aku kena buat kerja-kerja PERIBADI yang berkaitan dalam pejabat aje..
Ni semua kerja Peribadi dalam kain kau pun aku jugak nak kena buat yek.
Buat keje sekolah anak ler, amik kuih bini kau tempah ler, amik kerepek bini kau le, carik tempat makan best kau ler, makanan kau tertinggal pun kau nak suruh aku amik kat kedai, kau nak pergi family day pun aku yang pergi bayar,. APEKEJADAH NYE INI SEMUAA!!!!!!!!!

Kau memang betul-betul menyusahkan.

Kalau setakat buat air pepagi tu, ok la lagi. memang tau ler tu keja aku. tapi kalau dah melibatkan anak bini kauuuuuu... memang tak bole la diterima akal weyyyy...

Satu hari nanti anak kau pun bakal bekerja. Harap-harap anak kau rasa apa yang aku rasa. dan harap-harap kau insaf la ye. huh.

-BENGANG-





Friday, December 30, 2016

Alhamdulillah



Alhamdulillah, selesai sudah majlis resepsi ceeewahh.. hahaha
Bermulalah kehidupan sebenor aku.. hehehe
Syukur segalanya berjalan dengan lancarnya. 
Semoga rumahtangga yang baru dibina ini kekal utuh selama-lamanya.
InsyaAllah..
:)

p/s : gambar tersebut adalah gambar last masa outdoor. lepastu balik. haha.. penat rupanya amik gambo nih.. huhuhu..