Pages

Sunday, November 6, 2011

Beza WALKING dengan BLOGWALKING





tahu tak?tahu tak?tahu tak???
kalau kite tengok antara dua tu..macam dekat-dekat same je kan....
habis tu nak beza penye???
hah?hah?

bezanya ialah.......

walking tu berjalan...
guna kaki..

blogwalking tu plak berjalan-jalan dalam blog..
mestilah guna tangan..haha
tapi kalau yang pakai kaki tu tak tahula...

macam yang kita tahu bila kita "walking" kita akan gunakan kaki...
so yang akan terasa penatnye of coz lah kaki..
then kalau kita walking tu kat mall...
tu namanya window shopping dan....
kadang-kadang adela jugak keluar duit..huhu

apabila blogwalking pulak..
kita menggerakkan kesepuloh-sepuloh jejari cantik kite ney..
sebab??nak tengok dan melawat kawasan blog rakan-rakan sekalian..
di zon ini pula kita memerlukan
kekuatan tangan dan kefokusan..
kurang sikit lah penatnya sebab boleh dilakukan dengan pelbagai gaya..
antaranya:

berbaring

meniarap

berdiri

duduk

tido...(mungkin)haha

walaupun berbeza dari segi maksud dan bunyi...ada jugak keistimewaan dan persamaan kedua-dua ini...
hape die???

JAUH PERJALANAN LUAS PEMANDANGAN~~

so...rajin-rajinlah "walking"..dapat pengalaman kongsi kat blog..hee

dan..

blogwalking selalu supaya dapat lebih banyak info dan pengetahuan selain dapat ramai kawan-kawan...



P/S : renung-renungkan dan selamat beramall...hee~

2 comments:

NasZ said...

blogwalking melibatkan blog. kalau facebook, facebookwalking kan? hehehe.

shuraiya said...

pun boleh..heheh