Pages

Friday, September 30, 2016

Veil DIY

Rasa macam pernah cakap je nak tunjuk veil buat sendiri untuk majlis sendiri.. hehehe..

Hari ni, buat kerja pembersihan memory card, jumpa la gambar-gambar ni..

jadi, mari kita bercerita. 

hehehe..



Yang atas ni, veil aku buat untuk majlis pertunangan pada 3/4/2016.. hehe.. Masa tu, masih lagi bercuti panjang sebab jaga mak aku yang sakit.. Kononnye, adalah masa nak buat, rupanya tak berapa nak ada pun sebab sibuk gak ar ke sana sini,, hehehe.. tapi Alhamdulillah siap jugak di saat akhir dah nak dekat majlis.. hehehehehe... takdela cantik, tapi boleh la jimat.. ahhahahaha.. 


Seterusnya beranikan diri buat veil untuk nikah pula.. Nikah ni majlis nya dibuat pada 24/7/2016.. hihihi.. masa ni dah naik kerja dan macam tak berapa nak ada masa sangat sebab ada kelas lagi, nak exam lagi.. huuu.. sudah nya aku buat veil tu, jahitkan lace je.. manik takde, haha.. yang ada cuma tepi keliling je.. tak nampak la,, sebab kameraman aku tu.. hmmmm.. stress nak cerita.. sakitnya tu di sini.. hahaha.. Alhamdulillah, berjalan dengan lancar.. Oh ya,, tudung tu pun,, aku jahit sendiri.. hehehe... eh, berkeyakinan pulak aku nengoknye.. hahahaha... 


Jadi, dengan men"DIY" sendiri veil n tudung aku untuk majlis, aku dapatlah berjimat banyak gak la.. ada la dalam RM 40-50 gitu.. huhu.. Next majlis, tak DIY lg dah sebab dah siap pakej.. hahah.. lagipun tak sempat sebab nak buat urusan pindah rumah, nak kelas, nak balik kampung, nak layan malas.. huahahahahaha.... 

P/S : aku rindu mesin jahit sebenonye... huhu.. takde ke yang nak bagi kain free untuk dijahit baju sendiri.. hahahaha.. :D

No comments: